Arkeologi vid Borgholm

borgholm_400px.jpg

Allt är inte gammalt på en arkeologisk utgrävning. Även sentida fynd kan berätta om vad människor tagit sig för på en plats. Det fick arkeologerna vid Borgholm slott erfara häromåret:

”De kiosktida fynden är naturligtvis av kuriositet, men de ge ger en bild av konsumtionen på platsen under de senaste 50 åren, med tyngdpunkt från 1970- och 80-talen (ölandsbron och rockkonserterna). Bland de sentida snaskfynden märks t ex hopknycklade papper av Riff (de röda) och spåren av dryckesvanorna kan illustreras av 1970-talets sadistiskt utformade kapsyler som förorsakade så mycket lidande.”

Det och mer kan man läsa i en bok som snart utges av Riksantikvarieämbetet, Länsstyrelsen i Kalmar län och Kalmar läns mueum: Arkeologi vid Borgholms slott – bebyggelse från järnålder och medeltid”

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Publicerat i Arkeologi, Ny bok
4 kommentarer på “Arkeologi vid Borgholm
  1. Pierre skriver:

    Underbart!! Vet du när boken går att köpa?

  2. arkland skriver:

    Hej Pierre! Nej, det är inte riktigt bestämt. Men jag kommer att hojta till. ANnars kan du ju alltid kontakta Magnus Stibeus på RAÄ!

  3. Pierre skriver:

    Ok, tack.

    Kul med mer arkeologi i bloggandet förresten!!

  4. arkland skriver:

    Pierre: Jag börjar alltmer inse att bloggformen är det mest direkta och snabbaste sättet för oss arkeologer att kommunicera våra resultat. Både internt och med ”konsumenterna”, dvs dom som betalar alla arkeologer för att få hålla på med just arkeologi. Hoppas att det är fler som tar steget. Martin Rundqvist måste sägas vara den som visat vägen i svensk arkeologi!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg