Några ljus i novembermörkret

Novembermörkret bjuder in till litet nostalgi – och minnen från ljusare tider. Det är kolmörkt utanför fönstret. Kan i och för sig se ljuset från båtar långt ut till havs. Men mellan mig och båtarna är det. Mörkt.

Så lockelsen att hitta nåt ljust drog mig till till Flickrströmmen min. Och framförallt bilderna från årets politikervecka i Almedalen. En vecka med nya möten, träffa vänner från förr, roliga jobb och intressanta seminarier. Jag har plockat ihop några bilder som litet speglar mitt Almedalen 2011.

Here we go:

Jag och Ann-Sofi hade öppet hus med brunch-lunch och häng på terassen. Björn Falkevik gjorde succé med sina #gma11 stickers. Brit Stakston, Joakim ”Combatt” Jardenberg och Kristina Alexanderson med familj, vi lät oss alla  imponeras!
Det var under dagen som den nu väl omvittnade ”pannkaugurr”-incidenten inträffade. Pannkaksproduktionen var ämnad för Kristinas A:s grabbar men ytterligare två pannkaksälskande ynglingarna kände sig förorättade och anslöt sig till konsumtionen.
Dagen därpå – den 3 juli – startade #gma11 (God morgon Almedalen 2011) sina sändningar från Café Milagro på Stora torget. Humöret på topp, med starkt startfält och många i publiken.

Dimman var annars något som präglade Almedalsveckan 2011. Den drog in från norr och det fina, varma somamrvädret kunde snabbt förvandlas till en sval soppa…

Bloggplats H12 – som drevs av Almega – var veckans en naturlig mötesplats.
Seminarierna är annars det som alla ägnade mest tid åt. Utamingen gäller att gå på rätt sak, hitta lokalen och hoppas på att det finns plats. Alla springer kors och tvärs för att hinna med att se de bästa giggen. Här ett seminarium om bloggande i Almegas tält på H12. Det kunde bli varmt i tälten, vilket vi fick erfara denna dag då moderatorn tuppade av mitt under pågående debatt.

Almega: Om bloggande by arkland_swe, on Flickr

Björns #gma11-sticker blev mäkta populär och syntes på allt fker lurar, paddor och laptops under veckan. Här har Petter Karlsson tagit tillfället i akt och samlat ihop en samling #gma11-lurar för dokumentation.

Allra snällaste Kristina ALexanderson lånade ut sitt fish-eyeobjektiv till mig och tack vare det gick det att få till en bra bild av den lilla kompakta #gma11-studion på Café Milagro. Johan Lange bambusar, Björn mixar sändningen medan Brit och Jocke har ett samtal med Sofia Arkelsten från Moderaterna.

Deeped Strandh gick på grund och fick ett litet hål i huvudet som lagades med ett plåster. Publiken i bakgrunden ägnar sig åt en av de vanligaste sysslorna under Almedalsveckan: twittrande. Där syns bland annat Magnus Larsson, Henrik Löwenhamn och Anton Johansson.

Plåster #gma11 Dag 3 by arkland_swe, on Flickr
Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 Generic License  by  arkland_swe
Under 2011 års Almedalsvecka gjorde paddorna sitt intåg som videokameror. Här är det lararkanalen.se som är igång och intervjuar Lars Ohly Vänsterpartiet.
Den här bilden representerar en del av vad Almedalsveckan är: Återseenden och möten mellan vänner. Här illustrerat av Brit och Nikke.
Stor kram by arkland_swe, on Flickr
Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 Generic License  by  arkland_swe
Intervjuteamen var många men mest lightweight var #gma11:s. Björn från (Social Video Production, nu Falkevik & Danehav AB) byggde upp ett kit kring en Iphone 4 och vilket visade sig fungera väldigt bra. Inte minst för rygg och nacke…
TEDxAlmedalen var en fantastisk upplevelse med mycket folk, bra föredrag och många bra möten. Klart lysande stjärna var Inga-Britt Ahlenius som berättade om sitt arbete i FN. Pernilla Näsfors och Anna Hass fick en pratstund med Inga-Britt.
Kallis räkmackor och rosévin var vissa dagar stapelfödan för många under Almedalsveckan. Ett nytt – och oväntat inslag – var debatten kring #flickjox och twittereliten. Diskussionen hade nog många bottnar men mest tror jag att den går tillbaka på att de nya medierna ännu befinner sig i ett omoget stadium… Vem talar om mobiltelefonselit idag!?
Många kanske tror att Almedalsveckan är en semestervecka. Jag själv deltog som talare vid tre olika seminarier under veckan och det innebär att man är taggad hela tiden. Detsamma var det för Björn och gänget kring #gma11 som var igång nära nog dygnet runt, under en vecka.   Det var först efter sista sändningsdagen som Björn kunde andas ut och slappna av. Det syns väl?
Annonser

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Tagged with: , , , , ,
Publicerat i Evenemang, foto
6 comments on “Några ljus i novembermörkret
 1. Johan Lange skriver:

  Ah, sköna sommar! Och de där underbara sommarmorgnarna på Milagro….

 2. arkland skriver:

  Ja, nu saknar man dem verkligen…

 3. Var snäll och talar inte till mig om räkmackor! (Finns inga i usa) 😦
  Men vi hade mycket sol idag – om jag skicker solen till Sverige, skicker du räkmackor till mig?

 4. Åhh… sommar… Kommer gärna på pannkaksbrunch nästa år! Vi bjuder Inga-Britt också. 😉

 5. arkland skriver:

  Haha, ok, no more talk about schrimpsandwiches… promise. It sounds like a fair deal I suggested Micahel that you come here in first week of July. Många r*******r är det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: