Gamla diabilder

Jag har sedan några år jobbat med ett skanningsprojekt. Närmare bestämt att skanna alla mina egna och min fars gamla negativ och diabilder. En fantastisk resa med de äldsta bilderna från 40-tal och hela vägen fram till 90-talets mitt.

De flesta bilderna är väldigt traditionella familjebilder, semesterbilder etc. Jag saknar genomgående vardagsbilderna, hur såg det ut där folk bodde,  där de rörde sig till vardags, arbetsplats etc. Däremot finns gott om bilder på äldre yngre släktingar och småbarnsfoton, liksom semesterbilder och högtidsbilder.

I stort sett alla bilder min far tog på 40-50-talen, samt de flesta under 60-talet är svartvita. Han hade eget fotolabb och gjorde en del småjobb åt andra.

Men då och då har jag gjort en del oväntade fynd. Här är ett av dem, en diafilm från 1953-54, som i och för sig tappat nästan alla sina färger, men som ändå är en färgklick i det svart-vita bildhavet.

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med: , , , , ,
Publicerat i foto

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg