Intensivdagarna 2014 – ”Sharing is Caring”

Riksutställningar arrangerar nästan årligen konferensen Intensivdagarna i Visby.  Årets tema var ”Modiga Samarbeten – utställning, mångfald, teknik” och rymde en rad olika arrangemang.

Jag deltog på ett hörn tillsammans med Merete Sanderhoff från Statens Museum for Kunst, Köpenhamn och Filip Vest, konstnär från Köpenhamn – under temat ”Sharing is Caring”. Vi använde oss av fyra format: traditionell föreläsning, individuell coachning, workshop samt en intervju för en podd.

Just coachningen (”Sharing is Caring-akuten”) och workshopen gick i korthet ut på att deltagarna i högre grad satte ämnet för samtalet. Otroligt givande för båda parter. Jag hoppas att fler konferensarrangörer använder de här formaten för att kunna leverera större värde till konferensbesökarna.

De täta samtalen vi hade visade på de extremt varierande förutsättningarna för institutioner att bli digitala. Det tillsammans med avsaknaden av en samlande och känd idé kring inriktningen på digitalisering av kulturarv innebär att spretigheten ökar. Den potentiella effekten av investeringar realiseras inte fullt ut, vilket är fullt naturligt när det saknas en känd vision kring digitalt kulturarv.

Här är min och Filips presentationer:

 

Intensivdagarna via Storify

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med: , , , ,
Publicerat i öppna data, CC, openglam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: