#blogg100 – #swedentweetup [Nostalgi]

För knappt ett år sedan blev jag kontaktad av Visit Sweden med en förfrågan om att vara ”Sverige-kurator” (Curator of Sweden) på twitter under en vecka. Det var enkelt att säga ja, så klart. Jag hade då sporadiskt följt kontot under våren och följt stormarna och hyllningarna och inte minst imponerats över hur snyggt Visit Sweden hanterade alla olika frågor som dök upp.

Jag gillar verkligen konceptet med att våga släppa kontrollen. Att lita på att människor i första hand vill göra gott. Som Visit Sweden skrev i juni 2012:

Den ocensurerade öppenheten och modet att släppa kontrollen har skapat stor uppmärksamhet på Twitter. Men också nyhetsinslag i CNN, BBC och Fox News, artiklar i Boing Boing, Mashable, Al Jazeera, Washington Post och Vogue Italia tillsammans med artiklar av Reuters och AP har spridit nyheten över världen. Hittills har initiativet nått människor i över 120 länder och startat rörelsen ”Rotation Curation” http://sv.wikipedia.org/wiki/Rotation_Curation.

Huvudstrategin i detta projekt är att en enstaka röst inte kan representera hela Sverige och beskriva vad Sverige och svenskarna står för. Sveriges rika och diversifierade kultur kan genom Twitterkontot förmedlas på ett personligt sätt till en stor internationell målgrupp och skapa en genuin dialog.

Min” vecka inföll direkt efter Almedalsveckan – 9-16 juli 2012 – vilket innebar att det där med förberedelser inte var nåt att tänka på. Jag bestämde mig – precis som tankarna med konceptet – att vara den jag är. Tråkig, kul eller bara vanligt vardaglig. Så blev det.

Ett par månader efter min @sweden-vecka hörde så Visit Sweden av sig för att samla alla dittillsvarande curators att samlas för en utvärdering och workshop kring fortsättningen av kampanjen – #swedentweetup. Det skedde den 12 oktober på Artipelag i Stockholms skärgård. Det var otroligt kul att träffa de personer som man blivit bekant med via twitter. Särskilt spännande var det att höra om @kwasbeb och @hejsonja twitter/mediabävningar. Och som vanligt kul att träffa @jocke och @selanna (de enda jag träffat tidigare) och alla nya bekantskaper som @forsnillad, @mandalaya och alla andra. Pöss på er!

Hur som: Jag  har samlat ihop några foton från tweetupen (hela setet finns här):

Ja, och sen finns det en ganska tråkig film också.

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med: , , ,
Publicerat i #blogg100, Evenemang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
Populära inlägg och sidor
%d bloggare gillar detta: