#blogg100 – Subsahara år 1975

Följer Maria Hägglöfs resa i Kenya. Hon är på besök hos Jan Viderén och de verkar ha det hur fint som helst. Deras bilder får mig att minnas min egen resa till Kenya som inträffade för hur länge sedan som helst. Eller i vart fall för 38 år sedan. Ja, jösses…

Det var en ganska vilsen 16-åring som satte sig på ett flygplan på Norrköpings flygplats, för vidare resa till Köpenhamn, Rom och Nairobi med East African Airlines. Det var inte lätt, jag var inte så resvan men det fungerade uppenbarligen bra. Jag kom fram.

Litet stökigare blev det när jag kom fram till Nairobi International Airport. Grejen var att min bror – som jobbade i Kenya sedan några år – skulle hämta mig på flygplatsen. Vi hade ju gubevars skickat ett Telex (!) om flight och ankomsttid. Så där som man gjorde då. Innan webben.

Inte fan stod han där och väntade.

En vilsen 16-åring irrade runt ett tag på flygplatsen. Till slut kom en färgad tjej fram och frågade om jag var herr Nilsson. På svenska. Och på östgötska. Det var onekligen ännu mer förvirrande. Jag förklarade mitt läge. Hon var snäll, tog med mig in till stan och bokade in mig på ett hotell.

Ja, efter några turer redde det hela upp sig. Brodern dök upp och efter någon dag for vi från Nairobi, västerut, mot Eldoret, i den västra delen av Kenya. Vi bodde på en litet ställe som heter Iten. Senare fick jag kläm på att det är där många av de kenyanska super-löparna tränar. Tyvärr satte det inga avtryck på mitt tränande.

På vägen stannade vi över natt i Naivasha, som ligger vid Lake Nakuru. Vi för-åt på en bar den kvällen, samosas. Vilket slog ut mig i tre-fyra dagar. Väl framme i västar Kenya bodde vi ganska högt upp. Med feberfrossa i ett fuktigt betonghus, lyssnade jag på Radio Sweden där man rapporterade om rekordvärme….

Bilderna här är från den här resan. År 1975. Det är 38 år sedan. Det är länge sedan…

 

Uppdaterat: Bilderna här är tagen med en östtysk Praktica från 70-talets början, på Kodachrome 64, skannade i en Epson 750 Pro.

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med: , , , , ,
Publicerat i #blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: