#blogg100 – NOSTALGI I NÄRTID – ALMEDALEN 2012:1

En tillbakablick på året som flytt

Här sitter jag  i mörker och kyla. Det är lätt att hamna i nostalgitrans och börja tänka tillbaka på ljusare tider. Drömma tillbaka till sommaren – som i för sig inte var mycket att yvas över – men lik förbaskat långt bättre än en rå-grå januarimorgon.

Almedalen är en av årets höjdpunkter, en vecka som bryter av livet på den annars ganska stillsamma ön. Almedalsveckan är galen. En åsiktskarneval inklämd mellan jobb och ledighet. ”Alla” är är här. Vännerna – som man annars bara ser sporadiskt – kommer indånande med pannkakor och ”jobb” i blick.

Så med både litet nostalgi och förväntningar inför sommaren har jag plockat ihop några av mina favoritbilder från årets Almedalsvecka. Håll till godo!

Mr #blogg100

Det är väl läge att börja denna kavalkad med Fredrik @bisonblog Wass som ligger bakom initiativet #blogg100 (” andra våren”). Jag tycker nog att han ser litet fullifasen ut så det är möjligt att han hade #blogg100 i bakfickan redan då… Vem vet?

Fredrik - #gma12 Dag 1 by arkland_swe, on Flickr
Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 Generic License  by  arkland_swe
God Morgon Almedalen 2012
Almedalen 2012 slog som vanligt rekord vad gäller arrangemang. Det är omöjligt att skaffa sig en överblick vad som sker och hålla koll på vad som är ”hett”. I synnerhet om man samtidigt jobbar (som jag gjorde). Ett sätt att ändå snappa upp en del utan att skubba runt var att följa Godmorgon Almedalen (#gma12) som sändes dagligen (”eller snarare ”morgonligen”) från Wisby Strand.  Produktionen livesändes via Bambuser och bakom det hela låg Brit Stakston, JMW, Joakim Jardenberg, FKDV och i samarbete med Bloggplats H12 och Almega. Denna tredje säsong sände man från Wisby Strand som iofs inte kunde leverera samma intimitet som Café Milagro, men hade andra fördelar.
Bakom scenen på God Morgon Almedalen

Det var – som vanligt – en avspänd och skön stämning runt God Morgon Almedalen. Jag gillar att foto människor och det saknas inte roliga motiv – och människor som bjuder på sig själva.  Här är ett litet axplock:

#gma12 Dag 1 by arkland_swe, on Flickr
Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 Generic License  by  arkland_swe 

Fortsättning följer imorgon!

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med: , , ,
Publicerat i #blogg100, Evenemang, foto
4 kommentarer på “#blogg100 – NOSTALGI I NÄRTID – ALMEDALEN 2012:1
  1. […] Här är en fortsättning på gårdagens kollage från Almedalen 2012! […]

  2. Åhhh! God Morgon Almedalen 2012 var en höjdpunkt! Superkul med alla bilder – riktig nostalgi!

  3. […] gled jag in på listan över alla som medverkar i #blogg100 utmaningen och hamnade så småningom i Almedalen-nostalgi! Lars Lundqvist delar underbart sköna bilder från #GMA12 – en av mina personliga […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: