Det rör på sig!

Sociala medier inom offentlig sektor 8 december 2010”Det rör på sig” och ”det går fort nu” var några uttalanden som återkom på en konferens som jag pratade på i veckan som gick.  Det handlar om hastigheten på utvecklingen av öppenhet inom offentlig sektor. Och att det finns många cowboys och cowgirls där ute som är igång.

Budskapet var i korthet: Det finns inte längre nån anledning att hitta på egna lösningar, vara ängslig eller att ”klydda” till det,  om man nu redan kommit fram till att en social media-satsning kan göra nytta för medborgarna. Hämta exempel och sök stöd hos de många statliga och kommunala verksamheterna som är på banan.  Man behöver inte fundera så mycket på ”om” – utan sätta igång att pröva.

Ett viktigt redskap och stöd kommer e-delegationens riktlinjer för användning av sociala medier. Redan nu ligger finns ett utkast och delegationen ber om hjälp att granska det!

Konferensen var Ability Partners repris på ”Social Media inom Offentlig Sektor” – som genomfördes första gången i augusti i år. Jag har obegripligt nog fått delta vid båda tillfällena som talare, tillsammans med andra personer som är begåvade på riktigt: Erik Sellström (moderator), Anneli Bengtsson, Magnus Kolsjö, Cissi Dahl, Joakim Jardenberg, Johan Bålman, Anders Kihl, Mattias Jansson och en massa andra bra personer.

Pelle Sten (@pelles) från InUseful spelade in intervjuer med  Joakim Jardenberg, Kristina Alexanderson och mig kring konferensens tema.

Fler länkar hittar du under hashtaggen #smios på twitter och en del har bloggat om konferenserna.

Har du ork kan du kika på min presentation, se nedan! Eller titta på några bilder från tillställningen!

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med: ,
Publicerat i Internet, Länkar, social media, Staten
5 kommentarer på “Det rör på sig!
 1. Erik Sellström skriver:

  Lägg ner (blygsammheten alltså) nu Larsa! Du är grym. Jag har sagt det förr och säger det igen – du är med och pushar gränserna. En riktig Indiana Jones (t o m arkeolog som förlagan).

  Det är riktigt kul att jobba ihop på såna här tillställningar. Fortsätt göra det du gör – viktigt.

  • arkland skriver:

   Håller med, det ger en rejäl energi-kick och massor av bra idéer och föredömen på de här tillställningarna.

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Mia Ankarvall, Pelle Sten. Pelle Sten said: Det rör på sig! http://ff.im/-v31r0 […]

 3. […] Det går verkligen på tvären emot det som verkade vara konsensus på #smios – att det finns facit, att det finns gröna prickar, att det finns färdiga exempel att ta rygg på (https://arkland.wordpress.com/2010/12/11/det-ror-pa-sig/) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: