Prata praktik

Bla bla bla by HatM, on Flickr
Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 Generic License by  HatM

Sociala medier är en het fråga inom det offentliga i Sverige. Det duggar tätt med konferenser och seminarier. Min arbetsgivare (Riksantikvarieämbetet) blir ofta kontaktade från olika håll för att svara på frågor om varför vi använder sociala medier, hur vi gör och undrar vad juridiken säger om det och det ena med det andra. Vi skrev så ett brev till Finansdepartementet och föreslog att man skulle se om det inte fanns möjlighet att ta fram någon sorts rekommendationer eller annat stöd för myndigheter. Uppenbarligen satt (och sitter) många och klurar på exakt samma frågor… Mats Odell gav då E-delegationen i uppdrag att ta fram riktlinjer för användning av sociala medier.

För oss blev effekten att ännu fler började höra av sig om hur och varför vi använder sociala medier, vad säger juridiken… ”Kan ni inte komma och berätta om hur ni gör?”.

Så kan det gå.

Så nu laddar jag för att delta i en konferens som arrangeras av Ability Partners:  ”Sociala Medier inom offentlig sektor” (pdf). Platsen är Berns salonger och tidpunkten är den 25-26 augusti. En hel hoper med intressanta och besjälade profiler inom området ska prata. Det är en utmaning i sig att försöka matcha den samlingen, med namn som Erik Sällström, Joakim Jardenberg, Magnus Kolsjö, Johan Bålman med flera.

Eftersom jag har lunchkoma-passet, dvs ska prata direkt efter lunch, tänkte jag inleda med att visa konkreta exempel på hur vi (RAÄ) använder olika sociala medieplattformar för att fullfölja vårt uppdrag.  Tänkte också visa på de ”problem” vi haft och vilka verktyg vi använder. Och inte minst: Berätta om att vi fortfarande befinner oss i en laborativ fas för att bättre förstå förutsättningarna för hur ämbetsverket ska kunna utveckla sig i takt med nya krav från samhället och använda ny teknik och nya medier på ett rättssäkert sätt. En utmaning.

Det finns nog anledning att återkomma om detta här, eller på www.k-blogg.se

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Tagged with: ,
Publicerat i RAÄ, social media, Staten
3 comments on “Prata praktik
  1. Kajsa Hartig skriver:

    Ser fram emot att lyssna på ditt föredrag i morgon. Ett angeläget ämne minst sagt! 🙂

  2. arkland skriver:

    Ja, det ska bli spännande imorgon. Hoppas det blir en bra mixad publik. Och bra diskussioner, och mindre konferens. Kul att du kommit loss!

  3. ArchAsa skriver:

    Vansinnigt avundsjuk på alla deltagare! Ser fram emot att läsa dina tankar om evenemanget – lärde du dig nåt nytt, eller är allt gammal skåpmat för dig nu? Fick du några intressanta reaktioner på din presentation?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Senaste kommentarer

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Kategorier
Flickr Photos
Instagram
Tom skylt Incoming snow.
.
#winter #weather #Gotland #sweden #snäck #snow #snapseed Frans och Mattias.
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: