Reservoir Cats

mrgrey1_dsc_0040

Tack och lov så börjar det bli klimat för att kunna sitta ute och njuta av frisk luft, och rent av litet sol ibland. Ett bra ställe att besöka för detta ändamål är Botaniska trädgården. I vart fall så här års. Förutom sporadiska tvåbenta besökare finns även några katter. Har blivit kompis med en grå katt som går under namnet Mr Grey (”misster” Grey, fattar ni…). Han brukar komma fram, sätta sig i knät, ta igen sig en stund och förväntar sig under tiden att bli kliade litet under hakan och på huvudet.

mrgrey_2_dsc_0072

Första gången jag träffade Mr Grey trodde jag inte alls vi skulle bli kompisar. Han såg väldigt bister ut. Blängde och såg bara sur ut. Med tiden visade det sig att det det bara var frågan om attityd. Bakom den grå pälsen dolde sig en riktigt fin katt.

Men nu är det som så  att det är litet spänt just i dessa dagar. Kattherrarna har fullt upp med att upprätta en bra hackordning. Så här kan det gå till:

Mr Grey sätter sig ner för att snygga till sig.

Mr Grey sätter sig ner för att snygga till sig.

 

Plötsligt smyger Mr Big, kvarterets okröntekung, fram ur buskarna. Ett spänt läge infinner sig.

Plötsligt smyger Mr Big, kvarterets okrönte kung, fram ur buskarna. Ett spänt läge infinner sig.

 

Mr Big, som är Katkwendo-specialist, visar att han menar allvar. Mr Grey backar och anar att han sillar snart är stekta.

Mr Big, som är Katkwendo-specialist, visar att han menar allvar. Mr Grey anar att hans sillar snart är stekta.

 

Det dröjer bara sekunder och innan man hinner säga "skogskatt" har Mr Big genomfört ett klassiskt frontalanfall med höjd svans - en sk Wing Chun, som betyder "frontalanfall med höjd svans".

Det dröjer bara sekunder och innan man hinner säga "skogskatt" har Mr Big genomfört ett klassiskt frontalanfall med höjd svans - en sk Wing Chun, som på forn-kantonesiska betyder "frontalanfall med höjd svans".

 

Mr Grey inser allvaret, lägger sig ner, visar att han har god tandhygien. Mr Big nöjer sig med det. Vänder om och går ner för att titta till vintergäcken.

Mr Grey inser allvaret, lägger sig ner, visar att han har god tandhygien. Mr Big nöjer sig med det. Vänder om och går ner för att titta till vintergäcken.

 

Efter Mr Bigs häftiga utfall är ordningen i Botaniska återställd. Mr Big skrider nöjt iväg, något som Mr Grey under rådande omständigheter tycker är helt ok.

Efter Mr Bigs häftiga utfall är ordningen i Botaniska återställd. Mr Grey tycker, trots rådande omständigheter, att det mesta är rätt ok.

Någon påstod att det är helt dött i Visby under vinter… jösses, då har ni inte sett hur det går till i Botaniska…

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med:
Publicerat i Kul?, trädgård
13 kommentarer på “Reservoir Cats
 1. Leif skriver:

  Marskatter i april?

  Min katta får väl bli mr Orange – med tanke på vilka sår hon brukar kunna stolstera med. Jag undrar just vad fasen hon brukar slåss med om nätterna. Rävar? Lodjur (som vi faktiskt haft besök av i hönshuset – synobs)? Grannens kastrerade best till hankatt?

 2. "Peking" Ulf skriver:

  Katten oxå, en katt.

 3. arkland skriver:

  Leif: Igår fick jag ett paket från en fotofirma. Förutom produkten jag beställt fanns en Mars-bar. Och det var första april. Så vad är problemet med marskatter i april? 🙂

 4. Gert Franzén skriver:

  Katter! Mina bästa djur!

 5. Tanja skriver:

  Jag saknar mr Pink (referens kattburen) – Findus! Det här var det bästa i bloggen. Någonsin.

 6. Tanja skriver:

  Du vet att mr Big är en karaktär i swx and the city va?

 7. arkland skriver:

  Tanja: Mr Pink! den var fin, tänkte inte på det!! Nej, jag kolla inte på Sex in the city.

 8. Sara skriver:

  Fräscht Lasse! Mer serier då, pleaaase!
  Linköping i påsk?

 9. Martin R skriver:

  Superfin fotoserie! Särskilt zoomen på underkattelsen.

 10. […] kanske minns Mr Grey och de dramatiska händelser som utspann sig  i botaniska i våras. Nu har jag inte sett kräket på ett tag. Förrän i lördags. Då hittade jag honom, och […]

 11. Stefan Jansson skriver:

  Alla coola katter har lite attityd.

 12. arkland skriver:

  Attityd, sa Bill…

 13. Savon skriver:

  Men hörni, är inte mr Big en dam? Alltså en riktig flanellkatta, som de säger på Orust? Calicocat? Joo, jag tycker att kissen är flerfärgad? Typisk honkatta. Dubbla X-kromosomer alltså.(Färgen sitter på X-kromosomerna). Krama den kissen ock!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: