Färdigflyttat

new_falt_pano1

Så var flytten över. Förra denna gången, kanske man bör tillägga… En lätt matthet och en ansats till smärtor i ett 50-tal muskler som jag inte använt seda förra flytten…Hur som helst är det trots allt ganska spännande att inreda ett nytt hem.  Igen.  Nytt denna gång är 16 kubikmeter pinaler somm legat magasinerade sedan flytten från Östergötland. Vilken tur att vi tog med utemöblerna, skottkärran, 5000 lagerhyllor och en annan massa skit som vi kan fylla vindskontoret med! Not. Dessutom baxade vi med ett alldeles för stort antal böcker varav huvuddelen fortsatt inte kommer att läsas om.  Men nu tages friska rensningstag i boktravarna. Vonnegut, Heller och mina MÖP-böcker får vara kvar. Även så de signerade Guillouvolymerna om den ystre, västgötske riddaren Arn. Men vad ska jag göra med arkeologiböckerna, i synnerhet de i folioformat med mjuka pärmar? Var det genom dessa böcker  Gud valde att straffa hysteriskt boksamlande arkeologstudenter genom att få dem att tro att de skulle bli smartare om de _köpte_böcker? 

new_flat1_dsc_0014

new_flat2_dsc_0016

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Tagged with: , ,
Publicerat i Arkeologi, foto
12 comments on “Färdigflyttat
 1. Ylva skriver:

  Aha, det är därför jag har så mycket arkeologiböcker, gud straffar mig. Jag kommer ju aldrig att läsa någon brun bok om mesolitikum och liknande :).

 2. Christina skriver:

  Och så alla de där ”böckerna” med mjuka pärmar i A4-format som man FÅR för att man på nåt sätt varit inblanded i dem. Dubbel bestraffning…

 3. "Peking" Ulf skriver:

  Jysst, fint, view! och kommer med flyttgröt.

 4. arkland skriver:

  Christina: Ja, men såna som man själv medverkat i dem kan man ju acceptera. Men: Nerman Die Vendelzeit Gotlands i två band och Nils Åbergs Die Bronzezeitliche und Früheisenzeitliche Chronologie i sex band, samtliga i folioformat och mjuka pärmar vägandes ungefär 7 ton! Hjärnsläpp… Nån som vill köpa?

 5. Ulf Bodin skriver:

  Jag chockar mig själv genom att känna ett sug efter Nerman. Fy vilket meningslöst ha-begär. De är ju böcker som jag omöjligen kommer att läsa (eftersom jag inte kan tyska), inte har ett dugg intresse av längre, men som faktiskt skulle pryda sin plats i hyllan bredvid annan meninslös litteratur som ett litet monument över svunnen lärdom och undomens bortkastade lättjefulla tid.

  Dessutom är de bra att pressa vinetiketter i…

 6. Christina skriver:

  Huga! Inte köpa! Har böcker så det räcker. Vad gäller de egna så vill man kanske inte alltid bli påmind om sina gamla synder… 😉 Möjligen kan man titta på dem och förhoppningsvis konstatera att man utvecklats en liten smula i sitt yrke!

 7. Beetype skriver:

  Det eviga straffet och det intellektuella/akademiska alibit; böcker och bokhyllor…

 8. ArchAsa skriver:

  Tänk vad livet är enkelt för icke-humanister. Vi skulle ha ungefär 12 kvm mer boendeyta i vår lägenhet om vi bara kunde göra oss av med lite mer böcker. ch då har vi ändå satt i system att ge bort nästan all skönlitteratur vi läser.

  Ett tips om du vill rensa ur arkeologisk litteratur som du vet med dig att du aldrig kommer ha användning av. Ta med det till arkeologiska institutionen och låt studenterna gå loss på traven. Ett fiffigt sätt att göra sig av med dem utan att få dåligt samvete gentemot dess upphovsmän och -kvinnor. Sprider bara vidare till den yngre (inte ont vetande) generationen…

  En oförsvarligt stor del av mitt bibliotek består av avlagd litteratur från vissa Welinder och Gräslunds.

 9. Gert Franzén skriver:

  Lars försökte och lyckades förse mig med utsorterad litteratur inför sin ö-flytt. Jag har faktiskt haft betydande glädje av dessa böcker.
  Bara så du vet, Lasse, och dedikationerna ger dessutom en fördjupad inblick i din bekantskapskrets…

 10. Anders Lundberg skriver:

  Den arkeologiska dödvikten får du nog släpa vidare på. Men säg bara till om du vill bli befriad från några underbara Vonnegut-volymer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Instagram
Tom skylt Incoming snow.
.
#winter #weather #Gotland #sweden #snäck #snow #snapseed Frans och Mattias.
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: