Nya färger

Ämbetets nya hus i Visby har ett stram, yttre fasad i rå betong. När solen ligger på rullar automatiskt svarta jalusier ner och tonar effektivt ner ljuset. Framför huset står en utsmyckning i form av en kameolontkolorerad container. Den är ganska häftig i sig men hamnar i skuggan av huset och den ganska röriga miljön söder om huset.

Interiört dominerar en varm färgton från lärkträ samt gröna linoleummattor. Grå betong och vitmålade ytor neutraliserar.

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med: , , ,
Publicerat i RAÄ
5 kommentarer på “Nya färger
 1. Pierre skriver:

  Ser det inte lite deprimerande ut?

 2. arkland skriver:

  Pierre: Är det stolen som ser deprimerande ut?

 3. Pierre skriver:

  Ja den ser väldigt ensam och ledsen ut. =) Nä, men interiörerna ser lite kala och kliniskt ödsliga ut, lite sjukhusaktigt. Lite mörker och en glappande lampa så blir det perfekt för en skräckfilm. Kan ju ge ett annat intryck irl…?

 4. arkland skriver:

  Pierre: Aha, du tillhör den typen som vill att ens arbetsplats ser ut som hemma. Jag tycker det är rätt befriande att jobbet är jobbet och hemma är hemma… Dessutom är det lättstädat och varje enskild arbetsplatsen markeras inte som privat – ”mitt revir”. Det kan ju tänkas dyka upp någon annan som behöver låna en ”min” arbetsplats när jag är borta…

 5. Pierre skriver:

  Jaa så kan man ju se det också i och för sig. Kanske det helt enkelt är så en kontorsarbetsplats ser ut, den där korridoren påminner väldigt mycket om chefskorridoren på mitt jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: