Parkerat pansar

Det är lätt av förvilla sig in i i ett snuttegulligt Visby. Alla hus är små, fina och välhållna. Bakom desamma reser sig gråa monsterruiner men inte ens de är särskilt skrämmande. Vill man hitta nåt irriterande, Pippi Långstrumpskt får man snällt söka sig utanför ringmuren. Som exemeplvis söder om stan där denna uppställda Centurion-vagn står (strv 102). En gång i tiden skrämde de här (bokstavligt talat) livet ur syrier och egyptier. Nu vittnar just den här stridsvagnen om skälet till varför Riksantikvarieämbetet finns på Gotland. Ön fick fredsälskande kulturarvsarbetare i utbyte mot regementena. Ryssen lär ju inte försöka ockupera Gotland och då behövs inga regementen eller stridsvagnar. Och det är väl bra!? Frågade han sig tankfullt…

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med: , , ,
Publicerat i MÖP
2 kommentarer på “Parkerat pansar
  1. "Peking" Ulf skriver:

    Tänkvärd tankvagn!

  2. Claes skriver:

    Senast ryssarna ockuperade Gotland var 1809 då man lämnade ön frivilligt efter några veckor. FÖR ATT DET ÄR SÅ JÄVLA TRÅKIGT DÄR.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: