Hemvägar # 3

Avslutningsvis ska jag redogöra för de mer planerade vägarna som vi då och då frekventerar. I detta fall Kinda kanal med tillhörande, parallellt löpande promenadväg. Ja, det var väl ungefär det jag hade att säga om mina hemvägar!

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med: , ,
Publicerat i foto, Kulturmiljö
3 kommentarer på “Hemvägar # 3
 1. Gert Franzén skriver:

  Vägar är basic i ett kulturlandskap. De leder alltid åt två håll. Knappast något i ett k-landskap talar mer om människors tankar om sin omgivning än deras vägar. Vägar kan idag vara stigar eller pompösa motorvägar. Även långt bort i tiden fanns stigar som helt försvann om ingen gick där, och viktigare färdvägar som var anläggningar som hade organiserat underhåll. Och allt däremellan.
  Varför stenlades vissa vägar och andra inte? Varför kunde ena halvan av en brobank från äldre järnålder vara stenlagd men den andra halvan inte? Varför kan en fin väg intill en stensträng bara ta slut rakt av och övergå i helt obanad terräng? Vid en ansvarsgräns?
  Jag fick för ett par år sedan uppdraget att utreda en del av Yjärnålderns/medeltidens väg mellan Linköping och Söderköping. Extremt intressant. Finns på min hemsida franzark.com, klicka på Artiklar.

  Snart får du nya hemvägar, Lars!

 2. Stina skriver:

  Uj så fina dessa öchöttska vägar!

 3. arkland skriver:

  Det fina med vägar är att de leder både bort och hem. Och flyttar man långt bort, så blir hemvägen till slut en bortväg Men, nu kommer det magiska: Med tiden blir även en bortväg en hemväg. Märkligt är det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: