Blindholm Höje – HongKongelig kägelplads!?

Vi har ju nu fått besked om att skånska järnåldersgravfält med hjälp av utomordentligt kreativa tolkningar kan stöpas om till grekiska handelsplatser från bronsålder. Tolkningar som fullständigt okritiskt förs vidare av journalister. Ja, jösses… Därför skulle jag vilja se om man kan få nån skribent att skriva om den oanvända kägelbanan från stenålder, som jag hittade nyligen. Ser man stenarna från rymden upptäcker man att de bildar mönstret av en knuten näve med långfingret rakt uppsträckt! Märkligt!

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Märkta med: , , , ,
Publicerat i Arkeologi, foto, Kul?
11 kommentarer på “Blindholm Höje – HongKongelig kägelplads!?
 1. immo skriver:

  Kägelbanan? Skojar du? Detta är utan tvekan Sveriges första minigolfbanan!

 2. Gert Franzén skriver:

  Okay, tyckte för ett ögonblick att det var en skäppsättning närmast, men det är ju så lätt att se fel och fantisera sig iväg. Minigolf, visst! Med lite hellenistiskt inflytande vid 12:e hålet, väl?
  Hälsningar
  Bo Blind

 3. arkland skriver:

  Ni saknar ällimentära kunskaper om forntida tjägelbanor vilket diskvalifecerar er från era helknäppa synpunkter beträffande kägelbananen.
  Era fria mini-golf-fantasier är lika befängda som om det stått en semla på julbordet i Mogadishu. Stenarna står solklart på rätt ställe här och där vilket bevisar att det är en kägelbana och inte en golfbana.

 4. Gert Franzén skriver:

  Nåja, tolkning av människans spår har alltid varit en källa till diskussion. Lämningar kan ju ibland vara rena grekiskan…
  Jag tror att den här platsen kunde bli en bra golfbana, oavsett dess tidigare öden. Man behöver bara stenröja lite och plana ut.

 5. Beetype skriver:

  Vadan denna sportfixering? Käglor/bowling, golf? Förstår ni inte att all dessa dödda mänskor dött av båtulism…

 6. Claes skriver:

  Jag tror att det är något kultiskt…

 7. Beetype skriver:

  Kan di döe ha drabbats av skeppsmask?

 8. arkland skriver:

  ”De gingo alla under av Illadrabbande Skeppsmask uti den Mexikanska golfen… När så Maskarna angrepo kölsvinet och dess flock av grymtande Kult-ingar, var Skeppets Saga all. Generationer av Människor skådade De döda skeppen, seglande vidare med sina Döda Minnen, på sin Eviga Resa, in i den Förstenade Värld, in i Evigheten…” (Citat ur ”Stora och Väldigt Vidlyftiga Tankar om Svunna Tider” )

 9. Claes skriver:

  Publicerad på RAÄ:s förlag?

 10. arkland skriver:

  Nix, utan på FFFFFFAKU (Förlaget För Fria Fantasier För en Framgångsrik Akademisk Karriär på Universitetet, förkortas även FakU).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: