Kolorera mera!

Jag har haft en hel del hjälp av folket på länsmuseet i Halmstad under senare tid. En av dessa halländska klippor är Andreas Johansson. Han är egentligen arkeolog men har en annan talang, nämligen att sätta färg på svartvita foton. Han plockade ner några gråskalebilder här från arkland och gjorde färgversioner av desamma. Ganska coolt! Så jag bad Andreas berätta hur man gör och snäll som han är så gör han det här:

Sedan några år tillbaka har det blivit populärt att färga in gamla svartvita bilder. Vem har inte upplevt charmen hos gamla kolorerade vykort men samtidigt undrat om det verkligen inte går att göra bättre. Färgerna blir ofta löjligt starka och de gamla gråtonerna lyser igenom. Det har inte gått att lura ögat helt enkelt. Med digitala bildtekniken förändrades allt.

Tänk er att se när Carter och lord Carnarvon öppnar ”tuttans” grav som de själva såg det, i färg! Eller uppleva Schliemans fantastiska arkeomobil sladda runt i Trojas kulturlager i gnistrande leriga kulörer.

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Tagged with: , , ,
Publicerat i foto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Senaste kommentarer

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Kategorier
Flickr Photos
Instagram
Tom skylt Incoming snow.
.
#winter #weather #Gotland #sweden #snäck #snow #snapseed Frans och Mattias.
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: