Äppelkungar

Äpplen i Hovetorp Foto: Lars L

Missa inte reprisen på Anette Lykke Lundbergs dokumentär om äppelodlarna i Urshult i Småland (länk till pdf-fil)! Mitt råd är: Fyll fruktskålen med svenskodlade äpplen, bänka dig framför TV-apparaten, zappa in SVT24 på torsdag den 3 januari kl 20.00 och njut. Du kommer inte att ångra dig. Hade själv inte en susning om att man bedrev ängsodling av äpplen. En fantastisk vacker film om hur detta går till! Berättare är Harriet Andersson och Dag Vag-legenden Zilverzurfarn har tonsatt.

Annonser

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Tagged with: , , , ,
Publicerat i trädgård
4 comments on “Äppelkungar
 1. När Var Ben Hur skriver:

  Snön faller,
  vackert Lunkan.
  Var i Urshult förra sommarn. Tittade på den vemodiga bilkyrkogården som finns i kanten av en mosse (minns inte namnet). Hasselbladarna slamrade med sina slutare, ägarna kånkade på massiva hydrauliska? stativ, träd växte upp genom vrakens rostiga karosser.
  Tog vägen upp över Sirkön. Äppelmarker, jodå. Och mycket annat också i frukt- och grönsaksväg. verkligen värt en resa. Fint program om äpplen på vildstam. Satte mina polska cox orange i halsen när jag fick veta mängden gift i odlingarna. Mer av Urshults Kungsäpple på ICA i fortsättningen – fast det är väl bara en from förhoppning. Låt oss ta en sväng till Urshult nästa höst istället. Vi ses i myrkanten där borta vid den gröna Borgvarden.

 2. Sávon skriver:

  Hej igen!
  Här på Orust har jag en trädgård där man på 50-talet försökte sig på äppelodling, och körsbär, plommon… och vildtyper av rosor. Alldeles vid foten av en fornborg. Jag har rensat sly och den sista våren blommade många träd så ljuvligt. De få äpplena delas med rådjur och en(?) älg.

 3. Claes skriver:

  Jag såg Dag Vag i höstas på Nef i Göteborg. De har faktiskt nyligen släppt en riktigt bra skiva, Kackelacka, som uppmärksammats allt för lite. Härligt tunggung!

 4. arkland skriver:

  Vilket skivmärke kom den ut på? Apple?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Instagram
Tom skylt Incoming snow.
.
#winter #weather #Gotland #sweden #snäck #snow #snapseed Frans och Mattias.
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: