Arnhem

http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Airborne_grave%2C_Arnhem_1945.jpgIdag för 63 år sedan inleddes Operation Market Garden. Tanken var att snabbt få slut på kriget genom en djärv kupp mot Ruhrområdet. Kuppen bestod i att vräka ner en massa luftburna ynglingar med fallskärmar och glidflygplan vid broarna vid Eindhoven, Nijmegen och Arnhem. På marken skulle en mekansierad kår slå sig fram i en korridor och rycka fram till broarna. Förhoppningen var att det tyska försvaret skulle rasa samman och VE skulle infalla redan 1944. På vissa håll gick det bra men anses i allt väsentligt som ett misslyckande. Den 25 september backade de allierade ut och då hade 34 000 engelsmän, amerikaner, polacker och tyskar dödats eller sårats och 10 000 allierade soldater befann sig i fångenskap.

Advertisements

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Tagged with: , , , , ,
Publicerat i MÖP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier
Flickr Photos
2017-04-27_08-07-59

Arlanda underground.

Clouds

Fler foton
Instagram
PerPlastic. #limitless #nolimitboras #abecita #attackfoto Propeller over the Baltic Sea. #flygbra #riksutställningar har en fotosession på #vårmöte17
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: