En hop resta stenar del 2

Heberg, kamFortsättningen på den dramatiska berättelsen om grävningen i Heberg följer här. Jodå, det gröna skimret var naturligtvis brons. Och i den lilla sotfläcken fanns flera bronsgrejer. Deformerade, korroderade – kort sagt i ett tillstånd som var deprimerande. Men det var inget att hänga läpp för. Där fanns också delar av en kam. Så kan det gå.

Nu är det pinsamt länge sedan som jag borde varit färdig med den här rapporten. Nu finns förutsättningarna för att plita ihop rapporten. Så risken är stor att den blir färdig ”redan” i sommar.

Advertisements

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Publicerat i Arkeologi
2 comments on “En hop resta stenar del 2
  1. Martin R skriver:

    Det är ett ganska tungt vägande nytt källmaterial för den som intresserar sig för vendeltiden i Sydskandinavien. Och sett från ett halländskt perspektiv är det väl supertungt?

  2. arkland skriver:

    Ja, visst är det så. Hade det varit litet bättre bevarat och undersökts i en region där den akademiska järnålderforskning prioriterats hade nog Heberg varit litet av en klassiker. Men nu är det annat som gäller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier
Flickr Photos
2017-04-27_08-07-59

Arlanda underground.

Clouds

Fler foton
Instagram
PerPlastic. #limitless #nolimitboras #abecita #attackfoto Propeller over the Baltic Sea. #flygbra #riksutställningar har en fotosession på #vårmöte17
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: