De drogo österut…

RAÄ på Gotland

Våra folkvalda har kommit på den lysande idén att (bland annat) flytta delar av Riksantikvarieämbetet till Gotland. Ganska få följer med från Kungl. Hufvudstaden så det lär bli en hel del nyrekryteringar… Ungefär 140 personer ska inhysas i ett sprillans nytt hus, ritat av Johan Celsing. Ämbetets nya granne blir Riksutställningar. På RAÄ:s hemsida kan man läsa:

Den nya byggnaden består av två byggnadskroppar som möts och vävs samman i en gemensam entréhall. Riksantikvarieämbetets byggnad är på tre våningar och Riksutställningars del är två våningar. Som ett tecken för de olika verksamheterna kommer byggnadens olika delar ha olika kulörer. Riksutställningars lägre byggnad är mörkare och Riksantikvarieämbetets högre byggnad är ljusare. Båda fasaderna har stora fasta glas.

Riksantikvarie Inger Liliequist kommenterar valet med den nya arbetsplatsen

ger oss arbetsplatser som på ett bra sätt stöder vårt framtida uppdrag. Det stämmer väl överens med vår vision av en myndighet som jobbar för kulturarv i tiden.

Det låter lovande: Vi kan alla förvänta oss ett Riksantikvarieämbete som är elegant tydligt och präglat av robust tidlöshet som tåligt motstår förändringar. Men just nu ser bygget ut som rena kriget. Kanske beroende på att det ligger på Artilleriregmente 7:s gamla område. RAÄ smäller högt!

Annonser

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Publicerat i Övrigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: