Östergötland – Du medeltid!

Mit dem Blick am Himmel fragst Du dann, warum mann nicht kein Engel werden kannMedeltid är inte alltid det arkeologer letar efter. Men trots allt en period som fascinerar. Se bara på landshövdingen Björn Erikssons ivriga försök att gänga ihop Arn med Gittan. Kollegorna har struntat i dejting-verksamheten. Istället har de knåpat ihop en bok om lääänets muedeltäjd. Jag har inte sett boken men den är säkert duöbråa!

Och naturligtvis är det Historiska Media. som givit ut den. Undrar om Jacob jobbar där fortfarande…? På samma förlag gav Claes Theliander ut en inspirerande skrift om Västergötland för några år sedan, en insats som nu spritt sig över Vättern.

Men vete i fasen om jag inte hade slagit till på den här… Eller kanske den här! På måndag är det 62 år sedan slutspurten började… Oj, nu hamnade vi sjukligt långt ifrån Östergötlands medeltid!

Annonser

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Publicerat i Ny bok
5 comments on “Östergötland – Du medeltid!
 1. Ulf skriver:

  Apropås länken till boken Övergivna platser: Jag tycker idén bakom boken är lysande och många bilder intressanta – men varför måste fotografen luta kameran hela tiden (Exempel? Har farbror Arkland några åsikter om detta med om bilder blir roligare för att de lutar?

  /UEB

 2. Lars L skriver:

  UEB; nja, jag har inga raka besked om vartåt de lutar…utför kanske? Jag håller med om att det är nåt med övergivna platser, men svårt att ta på. Det finns ju en koppling till oss arkeologer. Vi älskar ju övergivna platser, övergivna saker.

 3. Claes skriver:

  Ja, den blir nåt att läsa i wöe bawacken (röda baracken) på rasterna.

  För er som undrar kan jag nämna att i augusti kommer Det medeltida Skåne av Peter Carelli och nästa år Det medeltida Småland (Martin Hansson) och Det medeltida Dalarna – Västmanland (Jonas Nordin) osv osv… Kommande kioskvältare…

  Claes

 4. arkland skriver:

  Herregud min skapare! Det kommer att regna meeeedeltiiiiid.

 5. Claes skriver:

  Uppdatering: Idag har Det medeltida Skåne av Peter Carelli kommit… Köp, köp, fynda fynda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Tidgare inlägg
Populära inlägg & sidor
%d bloggare gillar detta: