Har Arn funnits?

Har Arn funnits? Ja, det kanske är vår tids mest omdebatterade fråga. Med tiden har två tydliga åsikter utkristalliserats: En grupp som inte tror, och en grupp som tror. Där står debatten idag. Intill helt nyligen har det egentligen inte funnits en solid empiri att luta sig mot, oavsett om man är troende eller skeptiker. Arn - bara ett hjärnspöke?Det som förändrat situationen är det fotografi som damp ner i brevlådan för en tid sedan. Avsändare var Göran och Elisabeth Haglinder från Tomtebrölet i Värmland. År 1959 var de på semestertur i sin nyinköpta Volvo PV och hamnade vid borgruinen i Årnäs. Med var den då 4 åriga Kenneth och Ylva, som fortfarande satt i barnvagn. Det var precis när familjen bänkat sig runt det uppmonterade campingbordet som Göran plötsligt skymtade en figur vid borgruinen. Med beundransvärd sinnesnärvaro och med den allerstädes medburna kameran lyckades Göran fånga detta undflyende väsen i flykten. Ja, var och en kan fundera på vad det egentligen var som familjen Haglinder såg och fantastiskt nog lyckades fånga med Voigtländern. Det är inte lätt för oss idag att förstå vilken omtumlande upplevelse det var. Men vi kan ana litet av dramatiken i det brev som Göran bifogade med bilden: ” Ja jisses, inte faen hade vi räknat med det här, jag och frugan. Vi packade bums ihop våra pinaler och åkte vidare till Nossebro”.

Annonser

Verksamhetsutvecklare med inriktning på webb och nya medier. Statsanställd. Fritidsfotograf och fd arkeolog. Web, development, social web, amateur photographer.

Publicerat i Arnland
3 comments on “Har Arn funnits?
 1. Henrik skriver:

  Det är ju tämligen uppenbart att den suddiga figuren egentligen är spöket efter den lokala lucian, som frös ihjäl i en snödriva på platsen två år före Haglinders besök.
  En fransman jag känner är lite sugen på att skriva om händelserna därom, han heter Jean de Guido. Good Luck Jean!

 2. arkland skriver:

  Henrik: Det där får du ta och utveckla en smula. I vilket avseende skulle det vara uppenbart att det är ett luciaspöke? Grundlösa påstående har tyvärr tyngt debatten kring Arn.

 3. "Peking" Ulf skriver:

  HA, legogubbe fulgubbe där, choppad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Senaste kommentarer
Kategorier
Flickr Photos
Instagram
Tom skylt Incoming snow.
.
#winter #weather #Gotland #sweden #snäck #snow #snapseed Frans och Mattias.
Tidgare inlägg
%d bloggare gillar detta: